Hitro, zdravo in enostavno! Bučkine polpete s sirom


Iščeš nekaj novega, posebnega in nekaj zdravega kar lahko ustvariš v manj kot 30min? Že sama sem nekaj let nazaj iskala kakšen super recept, saj sem ob menjavi na brezglutensko prehrano (zaradi zdravstvenih težav) mogla poiskati nekaj novega, svežega in kar bi res z veseljem jedla.
Prišle so bučkine polpete!
Bučkine polpete s tuno, polpete s sirom ali šunko, izbira "dodatkov" je vaša! Jaz imam najraje bučkine polpete s sirom, saj so res zelo lahke, hkrati pa čisto dovolj nasitne. Nekaj dni nazaj sem na svojem Instagramu delila omenjen recept (@wild_cherie) in vaš odziv je bil OGROMEN!!!! Posledično sem se odločila, da recept objavim na blogu.

Torej, kaj potrebuješ za te super enostavne polpete:

-1 velika bučka, lahko tudi 2 odvisno koliko količine želiš ustvariti, 
-1 srednje velik krompir, 
-3-4 žlice moke po želji (brez glutena, pirina...),
- 1 jajce,
-sir 

Vse to naribamo v malo večjo posodico, odcedimo vodo, ki ostane od naribanih bučk, dodamo jajce, moko in začimbe (vegeta, sol, kurkuma itd.) in pečemo na olivnem olju cca na vsaki strani nekaj minut, po občutku. Sama imam raje malo bolj zapečene, s hrustljavo skorjico, najraje jih namakam v kislo smetano! Pa dober tek!


xoxo
K.

2 comments

  1. Obožujem bučkine polpete, včasih jim dodam malo naribanega korenčka, tudi krompirja, različne sire, zelenjavo. Yum, yum jed, ki jo pri nas jemo vsi. Ena redkih jedi, ko lahko pošteno pretentam svoja tamala, da je res slastna. Pa, ko naredim pico z z cvetačnim dnom, nihče ne sumi, da je narejena na tako drugačen način, ampak bistveno bolj zdrava, kot si lahko domišljajo. :) se veselim novih slastnih objav, receptov, mogoče pa postanejo stalnica:)

    ReplyDelete
  2. Bučkini polpeti so zelo okusni in tako enostavno jih je pripraviti. Sama sicer namesto moke uporabim drobtinice, krompirja pa še nikoli nisem. :-) Jim pa včasih dodam naribana prsa, da so zadovoljni tudi mesojedci. :-D Pečem jih pa kar v pečici.

    ReplyDelete

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!