Skincare rutine with Collistar


Nedavno sem v svojo vsakodnevno rutino dodala malce svežine. In ta svežina je Collistar! Še vedno je ANAYA Dermasan moja najljubša vlažilna krema pa vendar sem si zaželela preizkusiti še kaj novega na lepotnem področju.
 
Vlažilna nega je ključ do lepote!
Izdelek kateremu sem namenila največ pozornosti je negovalno olje za obraz z omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. Ja, omega kisline niso nujne samo za telo temveč tudi za telo, ampak tudi za obraz saj imajo velik vpliv na obnavljanje celičnih membran, ki preprečijo prezgodnjo staranje kože. Ko koži primanjkuje teh pomembnih kislin postane suha, razpokana, hrapava, občutljiva, polna nepravilnosti in dehidrirana. Ker imam sama mešano-mastno kožo s suho povrhnjico je ta izdelek kot nalašč zame prav tako pa je odlična izbira za normalno in suho kožo!
Takšni koži, torej mešanici mastne kože in suhe povrhnjice dermatologi pravijo seborična koža, vzrok za tako kožo je premalo vlage in odvečna maščoba in seveda napačna nega. Napačno pa je mnenje, da moramo mastni koži odvzeti vlago in vso odvečno maščobo, ki jo izloča. Takšna koža potrebuje še več vlage, da se stanje uravnoteži! Collistar negovalno olje z omega kislinami je izdelek, ki ga ne zamenjam za nič in mislim, da sem končno našla "THE IT" izdelek, ki je moji koži tako zelo manjkal! Moji koži daje občutek luksuza, nahranjenosti, udobja, koža ni več suha in znebila sem se tistih majhnih neprijetnih pikic na čelu prav tako, da z uporabo olja preventivno vplivam na prezgodnjo staranje kože in pojavljanje gubic. Negovalno olje sem uporabljala pred spanjem, zadostuje že samo par kapljic, zato vas bo uporaba olja lahko razvajala kar nekaj časa.
 
Ker sem dodobra želela preizkusiti Collistar vlažilno nego sem za dnevno nego uporabljala Collistar Speciale Pelli Normali e Secche (deep moisturising cream), ki je namenjena globinski vlažilni negi obraza. Čeprav je krema primerna za bolj normalen tip kože, meni in moji koži zelo ustreza, saj ima super lahko, a hkrati vlažilno teksturo, ki se hitro vpije v kožo in ne pušča mastnega sijaja. Uporabljala sem jo kot podlago za make-up in krema se obnese super in tudi ta izdelek bo del moje nove lepotne rutine! Vem, da ob vsakodnevnih opravkih in stresu velikokrat pozabimo kako pomembno je intenzivno vlaženje kože, vendar je le ta resnično pomemben dejavnik pri ohranjanju elastičnosti, mehkobi in preprečevanju suhe kože in prezgodnjega staranja. Punce, resnično vam priporočam, da se osredotočite na vlaženje kože!
 
Brez primer-ja ne gre!
Zgleda mi Collistar bere misli in točno ve kaj potrebujem! Vse, ki vsakodnevno posegate po make-up izdelkih in uporabljate tekoči puder, veste kako pomemben je končni rezultat.  Izdelek, brez katerega enostavno v prihodnje tudi ne bo šlo pa je Base trucco ali  gladilni primer, ki ga izrecno priporočam vsem z nepravilnostmi, kot so akne, brazgotine, majhni mozoljčki ali druge nepravilnosti pa tudi tistim, ki si želite izjemo lep in zdrav "finiš" kože. Ko sem ga prvič nanesla na kožo sem se prvih 5 minut čudila sama sebi. Ja, izdelek je tako dober! Po nanosu kreme in tekoče podlage je končni rezultat veliko bolj gladka koža, nepravilnosti so minimalno vidne in seveda, nič ne more nadomestiti občutka, da naša koža izgleda zdrava in lepa. Primer je že na otip prav posebne lahke teksture in zelo lepo se prilagodi tipu kože.

Bronzer tudi pozimi!
Seveda, brez obarvanih ličk tudi pozimi ne gre, zato sem svoj Rimmel bronzer za nekaj časa nadomestila z Collistarjevim Terra Abbronzante. Vse, ki poznate Collistar dekorativo veste, da izdelki nikoli ne razočarajo s svojo kvaliteto in uporabnostjo. Čeprav ni tako pigmentiran kot Rimmel bronzer, si je vseeno zaslužil mesto na moji makeup mizici.

xoxo
K.

3 comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!