Zdravje 101

Stres, hiter tempo življenja, onesnaženje in premalo zdrave hrane (večina hrane je kemično obdelana in vsebuje več slabih kakor dobrih snovi).... vse to in še več so razlogi zakaj je smiselno uživati kakšen prehranski dodatek, ki bo učinkovito okrepil naše telo. Dejstvo je, da so naša telesa vsakodnevno podvržena stresu, ki ga še nekaj desetletij nazaj niso poznali, izgorelost pa je postala novodobna bolezen. Kako se zaščititi? Skrbno izbrana prehranska dopolnila, telesna aktivnost in vsakodnevna skrb za vsaj zmerno zdravo prehrano so pravi način.

Prehranska dopolnila,  jih resnično potrebujemo? 
Odgovor je DA. Pravzaprav so prehranska dopolnila nuja, če želite ohraniti vaše telo zdravo, preprečite pa lahko tudi kar nekaj starostnih bolezni in težav. Namen prehranskih dopolnil je vsakodnevni vnos pomembnih hranilnih snovi v zadostni dnevni količini, kar s hrano danes žal ni več mogoče.
A pozor. Na trgu pa je vse več različnih prehranskih dopolnil, s katerimi vam ponujajo pomoč pri različnih “težavah”. Pomembno je to, da se zavedate, da ni vsako prehransko dopolnilo, ki ga reklamirajo, DOBRO dopolnilo. Tudi sama sem imela že kar nekaj dodatkov, nad katerimi sem bila razočarana in za vsak naslednji nakup sem najmanj trikrat preverila izdelek, ki bi ga rada uporabljala. Tako sem po ogromno slabih izkušnjah našla (klik) EKO ŠKRNICL. Začelo se je z uporabo probiotikov (Herbiotics) pred skoraj letom dni (po priporočilu moje zdravnice) in ker sem bila z njimi resnično zadovoljna, sedaj uporabljam prehranske dodatke samo od omenjene trgovine. Z njim sem resnično zadovoljna!

Trenutno uporabljam:
Herbiotics- ženski probiotiki namenjeni urejanju prebave/črevesja in vaginalnih vnetij. Izdelek, ki mi je resnično zelo zelo pomagal in sedaj ga po mojem priporočilu uporabljajo že skoraj vse prijateljice. Toliko zadovoljnih uporabnic je res en velik plus.
Kurkuma- za dvig imunskega sistema, deluje protivnetno/protibolečinsko. Z njo se spravite nad glavobol in boleče mišice po naravni poti.
Collagen booster- dodatek za spodbujanje tvorbe lastnega kolagena. Vsebuje prolin, lizin, glicin (aminokisline potrebne za tvorbo kolagena) in ostale nujno potrebne dodatke.

KODA za free poštnino v trgovini Eko Škrnicl je še vedno WILDCHERIE.

 Kaj je še priporočljivo jemati? 
To je v največji meri odvisno od tega, kaj želite doseči. Če je vaš cilj zelo dolgoročno in intenzivno anti-aging delovanje, bi morali­uvesti vitamine, minerale, antioksidante ( ogromno antioksidantov imajo borovnice, brusnice, slive, češnje, artičoke...) in omega-3 maščobe. 

Omega 3 maščobne kisline: Številne študije so dokazale, da omega 3 maščobne kisline sodelujejo pri množici fizioloških procesov, kot je delovanje živčnih celic in možganov. Koristijo celotnemu imunskemu sistemu in preprečujejo strjevanja krvi, varujejo srce in krvni obtok, znižujejo skupni in LDL-holesterol v krvi in znižujejo krvni tlak, skrbijo za zdravje las in kože ter pospešujejo izgorevanje drugih maščob, zato pomagajo tudi zmanjšati težo. Pomanjkanje omega 3 in presežek omega 6 – torej porušeno ravnovesje med omenjenima maščobama v korist omega 6 –povezujejo z nastankom vnetij, zaskrbljenostjo (anksioznost) in depresijo. Zato so omega 3 maščobne kisline super izbira..

B- vitamini ( B1, B2, B3,B5, B6, B7 B8...): Vitamin B ni en sam vitamin, saj s to črko poimenujemo celo skupino vitaminov. B-kompleks torej skrbi za nastajanje energije in da hrana pride do končnega cilja ter služi svojemu namenu - nahrani vsako celico našega telesa. Pomembni so za normalno delovanje živčnega sistema in hormonske dejavnosti, prav tako so to vitamini za zdrave in lepe lasje, nohte in kožo. 

Cink: Cink je nujno potreben element, ki je pomemben je za normalno rast in razvoj organizma, nevrološke funkcije, reproduktivne funkcije, za celjenje ran in normalno delovanje imunskega sistema. Cink prispeva k ohranjanju zdravih kosti, vida, las, nohtov in kože. Ker telo nima sposobnosti hranjenja večjih zalog cinka, je pomembno, da redno uživamo živila ki so vir cinka (ostrige, govedina, indijski oreščki, arašidi, mandlji, čičerika...)


Kakšne dodatke pa uporabljaš ti? Si z njimi zadovoljna?
xoxo,
K.

No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!