Prvič na testu: Missha

Zadnja leta je korejska kozmetika na veliko doživela svoj velik preboj tudi na našem domačem trgu in postavlja lepotne trende tudi v Evropi. Zasledila sem res ogromno objav, testiranj in ocen zadovoljnih uporabnikov in blogerjev. Tudi mene je dlje časa mikalo, da bi se pocrkljala s kakšnim zanimivim izdelkom, pa sem vedno in vedno odlašala (danes se jezim sama nase).
Njihova filozofija in pogled na kožo sta res nekaj posebnega. In tako pridemo do vprašanja, zakaj je korejska kozmetika tako cenjena in priznana? Enostavno, je sinonim za visoko kakovostne izdelke po res dostopni ceni. Zakaj je korejska nega obraza tako posebna? Na hitro: korejska nega obraza se zelo razlikuje od naše klasične nege obraza, ki smo je običajno vajeni. Vključuje  uporabo tudi po 12 različnih izdelkov, med katerimi ne smejo manjkati niti olja in serumi za obraz. Že recimo pri čiščenju obraza Korejke navadno uporabijo dva različna izdelka za čiščenje obraza. Začnejo z odstranjevalcem ličil na oljni osnovi, ki odstrani ličila, nato pa je na vrsti odstranjevalec na vodni osnovi, navadno jih najdemo obliki v gela ali pene. Z njim odstranimo zadnje ostanke ličil in preostalih nečistoč. Res veliko dajo na hidracijo kože in tudi anti-age nego, njihovi izdelki pa so nasploh zelo inovativni.  Naj ne pozabim omeniti tudi njihovih BB krem, ki so zaradi svoje izjemne kakovosti znane po vsem svetu, tudi od Misshe! 

Prvo testiranje korejske lepotne znamke Missha
Mojega čisto prvega Missha paketa sem se zelo veselila, še bolj pa sem se veselila testiranja. Za prvo testiranje korejske nege sem se odločila za linijo SUPER AQUA-Super Aqua Cell Renew Snail Essential Moisturizer – vlažilna esenca (serum) s polžjim izvlečkom in Super Aqua Cell Renew Snail Cleansing Foam – čistilna pena s polžjim izvlečkom. 


Ughhh, polževa sluz? Verjetno se ti sliši zelo čudno, ampak POZOR! Polževa sluz je bila sprva poznana kot zdravilo za akne, danes pa se uporablja tudi za pomlajevanje obraza in celo za zdravljenje brazgotin in opeklin. Glavna sestavina omenjenega seruma kožo pomirja in obnavlja. Polževa sluz ima naravno moč zdravljenja in regeneracije. Je izredno vlažilen serum (hkrati pa ni masten in težak, kar je zame velik plus), ki zadovoljuje potrebe vseh tistih bolj zahtevnih uporabnic, ki želijo svojo poškodovano kožo obnoviti in "nahraniti". Super izbira je tudi za tiste, ki se borite z aknami ali brazgotinicami po aknah. Sama sem opazila izredno bolj napeto kožo, tudi na področjih kjer je nekaj brazgotinic in rdečice- točno to sem tudi iskala. Serum sem uporabljala kot del večerne rutine (lahko ga brez skrbi dodate tudi v dnevno rutino) in s svojo učinkovitostjo me je prepričal v nadaljnjo uporabo. Tudi občutek po nanosu je izredno prijeten. Bravo Missha!
Ker mi je ravno pred testiranjem zmanjkalo čistilnega gela za obraz, sem se odločila, da je to super priložnost, da preizkusim še Cell Renew Snail Cleansing Foam. V osnovi je podobna drugim čistilnim penam, le da ima nekaj bistvenih razlik. Vsebuje polžji izvleček, ki poškodovano in občutljivo kožo ne izsuši dodatno, a hkrati res dobro očisti nečistoče in sebum. Je ena boljših čistilnih pen za obraz kar sem jih imela. Je odlična izbira za tiste z mešano/mastno kožo, ki iščete res učinkovit izdelek za čiščenje obraza.

Iskreno povedano, nevem zakaj sem toliko časa odlašala in čakala preden sem se odločila, da tudi sama razvajam svojo kožo. Ker zame je korejska nega res eno veliko razvajanje, moja večerna rutina pa je postala en velik užitek.

Več  pa najdeš na (klik) MISSHA

No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!