Še ne uporabljaš probiotikov? Kaj še čakaš!

V vsej tej nenadni poplavi reklam različnih probiotikov znanih in manj znanih "influencerjev" je težko zaupati v pozitivne učinke vseh.  Dvomim, da po nekaj dnevni uporabi čutijo vsi takšne pozitivne spremembe, ampak to je tema za kdaj drugič. Torej probiotiki! Probiotiki niso nujna podpora telesu le ob jemanju antibiotikov, temveč so pomemben del zdravega delovanja telesa, sploh v zimskem času. Dejstvo je, da je za okrepitev našega imunskega sistema potrebno kar nekaj ključnih faktorjev, en najpomembnejših  pa je zagotovo naš prebavni trak. Za boljši imunski sistem in  tudi obrambo telesa pred zunanjimi vplivi je bistveno, da v osnovi okrepimo črevesje. Naše življenje ni odvisno le od tega kakšno hrano jemo, temveč tudi kako in kaj absorbiramo. Ob tem pa sledi vprašanje: ali so vsi probiotiki enako dobri in učinkoviti? Ali je čisto vseeno, kateri probiotični izdelek izberem? Vsak dober, klinično preizkušen in potrjeno učinkovit probiotični izdelek bo sicer res krepil naš imunski sistem, a je še nekaj drugih, zelo pomembnih parametrov, ki jih moramo upoštevati pri izbiri primernega probiotika zase. Vprašaj se, kje tiči problem. V kolikor imaš težave s prebavo in še občasnimi urogenitalnimi vnetji, potem je Herbiotics prava izbira. Sama Herbiotics s prekinitvami uporabljam že vse od meseca februarja/marca zaradi ponavljajočih težav s črevesjem in vnetji spodaj, pred tem sem tudi preizkusila kar nekaj probiotikov, ampak z nobenimi nisem bila res zadovoljna. Mojo prvo objavo o probiotiku namenjen za ženske težave Herbiotics lahko prebereš tudi tukaj KLIK (ZAKAJ NUJNO POTREBUJEŠ PROBIOTIK)

Kako deluje probiotik?
Probiotiki so živi organizmi, ki se ob užitju v zadostni količini naselijo v črevesje in pozitivno vplivajo na zdravje. So torej zdrave bakterije, ki na novo vzpostavljajo črevesno floro, obstoječim bakterijam pa omogočajo, da se vrnejo v normalno delovanje. Probiotiki imajo sposobnost, da se razmnožujejo, ob tem pa iz črevesja izpodrivajo patogene bakterije in viruse ter s tem nevtralizirajo strupene snovi. Na ta način izboljšujejo imunski sistem. 
Na sestavo in ravnovesje črevesne mikroflore vpliva več dejavnikov. To so nezdrava prehrana, jemanje antibiotikov in drugih zdravil in sodoben način življenja, ki velikokrat ne dopušča, da si vzamemo čas zase. Vse to ruši ravnovesje v telesu in povzroči preobrat iz koristnega v škodljivo delovanje. Za pravilno delovanje imunskega sistema je res zelo pomembno ravnovesje črevesne mikroflore, saj se v črevesju telo neprestano srečuje s snovmi iz okolja, kot so hrana, bakterije in virusi. Zato je tam tudi veliko celic imunskega sistema, ki prepoznajo in uničijo snovi, ki bi organizmu lahko škodovale, in preprečijo njihov vdor v telo. Posledice porušenega ravnovesja v črevesni flori so lahko splošno slabo počutje, zaprtje ali driska, zmanjšana odpornost, ponavljajoča vaginalna vnetja, bakterijske in virusne okužbe....

Koliko časa se izvaja probiotična terapija?
Probiotična terapija naj traja vsaj 2 meseca, neprekinjeno. Če se soočaš s kroničnimi težavami lahko ob posvetu z zdravnikom probiotike uživaš še dlje. Z izbrano probiotično terapijo lahko kadarkoli spet ponovno začneš - če boš začutila, da je tvoj imunski sistem šibak ali če se bodo pojavile različne prebavne/vaginalne težave ali pa bodo v službi razsajali virusi in se boš želela le dodatno okrepiti. Hkrati pa ne pozabi, da si urediš tudi prehrano, črtaš izdelke z visokim glikemičnim indeksom, hrano na katero se tvoje telo že v osnovi ne odziva dobro in seveda sladkor. Ja, nažalost! Če si želiš urediti in izboljšati imunski sistem, jemanje le probiotikov ne bo kaj veliko spremenilo, potreben je celovit pristop.

Več informacij o Herbiotics in ostalih probiotikih pa najdeš tukaj KLIK EKO ŠKRNICL (za free poštnino na blagajni vpiši kodo WILDCHERIE)


No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!