"Njami" pecivo z višnjami

Ekstremno nezahtevno in enostavno pecivo z višnjami, ki bo  zagotovo navdušilo vsakogar. Brez težav ga lahko pripravite tudi v brezglutenski/brezlaktozni verziji, tako zelo je enostavno. Zaradi sestavin je pecivo res zelo sočno, mehko in lahkotno. Za obliznit prste! Prav tako pa lahko namesto višenj uporabiš drugo sadje, recimo jabolka, ki jih predhodno skupaj z maslom malo prepražiš v ponvi.

-Sestavine (8oseb)-
4 jajca, 150 ml mleka (jaz sem uporabila riževo mleko), 30 g sladkorja, 1 žlička vanilijevega ekstrakta (če ga trenutno nimaš tudi ni panike), 180 g kisle smetane (1 majhen lonček, brez laktoze), 70 g brezglutenske moke (ali navadne), 1 čajno žličko pecilnega praška in sadje po želji, v tem primeru višnje (200g, razkoščičenih in vloženih).

 -Priprava-
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Uporabila sem srednje globok pravokoten pekač, na dno pekača sem položila peki papir. 
Jajca ubijemo v skledo in jih 2 minuti mešamo z električnim mešalnikom. Med mešanjem postopoma prilijemo mleko. 
Dodamo sladkor, vanilijev ekstrakt, kislo smetano, moko ter vse skupaj na hitro premešamo. 
Višnje ali drugo sadje razporedimo po dnu pekača in nato jih prelijemo z zmesjo. Vse skupaj potisnemo v pečico za 20-30 minut (odvisno od pečice). Sladico postrežemo ohlajeno, po želji posujemo sladkor. Na 100g nekje 160kcal. Kdo sploh šteje kajne?! =)


Čisto simpl in njami! Dobr tek.

xoxo
K.

No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!