Lepota od znotraj: Herbiotic

Lepota prav zares prihaja od znotraj. To je dejstvo, ki ga že dolgo zagovarjajo tako znanstveniki kot nutricionisti. Pomembna hranila, ki jih dandanes v vitaminsko pomanjkljivi hrani potrebuje naše telo so pomemben in odločilen dejavnik, ki pripomorejo k zdravju in stanju telesa, ter tudi duha. Da uravnotežena prehrana in zaužitje dovolj tekočine izboljša polt, zgladi kožo, okrepi nohte in lase naredi sijoče, zagotovo ni novo odkritje. Smo pa morda v našem hitrem in stresnem tempu življenja malo pozabili kako tanka je nit med zdravjem in slabim počutjem, ki lahko vodi tudi v bolezen. Če se ozremo po naši trenutni vsakdanji prehrani, hitro spoznamo grenko resnico, da je namesto svežega sadja, zelenjave in vode ali zeliščnih čajev, v naših želodcih prevladuje večinoma industrijska predelana hrana, sladke pijače - oziroma živila, ki so polna sestavin, ki absolutno ne "pašejo" v naše telo. Med razgradnjo takšne hrane v telesu nastajajo kisline, ki še dodatno obremenjujejo človeški organizem. 

Kako telo in glavo spraviti na pravo pot?
Zame je bila ena velika brca v rit in prvi korak k zavedanju kako pomembna je prehrana (zdrava prehrana) odkritje Herbiotic probiotikov, ki so mi takrat pomagali pri konstantnih uro-vaginalnih vnetij in črevesnih težavah. Več kot leto dni je minilo od mojega prvega naročila ženskih probiotikov Herbiotic in še dandanes kraljujejo med mojimi prehranskimi dodatki. In zelo sem ponosna, da lahko bralkam predstavim tak produkt, za katerim stojim več kot 1001%. Tukaj lahko prebereš mojo čisto prvo objavo o Herbiotic klik (Zakaj nujno potrebuješ probiotik?!). Zame so  bili Herbiotic probiotiki usmeritev na pravo pot k urejeni prehrani in boljšemu počutju.

Kaj torej je Herbiotic?

Obljuba dela dolg. Nekaj časa nazaj, sem vam sledilkam  na Instagramu obljubila novo "osveženo" objavo o  Herbiotic probiotikih. Današnja nedelja je bila več kot primeren trenutek za zapis malo daljše blog objave, ki si jo Herbiotic več kot zasluži. 

"Herbiotic je unikatna mešanica mikrobioloških kultur, fruktooligosaharidov, izvlečka brusnice in D-manoze. Mešanica je bila ustvarjena prav za žensko. Upošteva njene potrebe, naravo in želje. Namenjena je tako mladim dekletom kot zrelim ženskam. V Herbiotic smo skrbno zmešali 6 sevov, ki še posebej podpirajo zdravje žensk in »odganjajo« ženske nadloge. Mikrobiološke kulture dokazano obnavljajo črevesno in vaginalno mikrofloro ter delujejo protimikrobno". 

Pri EkoŠkrniclu so ustvarili to čudovito formulo, ki je namenjena nam ženskam in našim ženskim težavam in ima tudi blagodejni vpliv na črevesno floro. Zdravje prihaja ravno iz črevesja in to se moramo zavedati vsak dan.

Kaj sestavlja to unikatno formulo?
BRUSNICA zaradi vsebnosti antociana in proantocianidov pomaga pri obnovi celic. Zaradi ravno prave vsebnosti natrija in kalija pospeši krvni obtok. Ugodno vpliva na prebavo in zaradi snovi, ki preprečuje lepljenje bakterij na steno mehurja, preprečuje vnetje sečil.

D-MANOZA predstavlja pomembno alternativo običajnemu zdravljenju z antibiotiki. Visokokakovostna D-manoza je nepogrešljiva pomoč pri vnetju mehurja in je skrbno izbrana sestavina za Herbiotic.

PROBIOTIČNI SEVI
B.BIFIDUM- Povečuje odpornost, uravnava raven holesterola v krvi, sodeluje pri zdravem razvoju organizma, blagodejno deluje proti staranju, ugodno vpliva na jetra in trebušne težave. 
LACTOBACILLUS PLANTARUM- Krepi črevesno oblogo s tem, da odbija potencialne patogene, ki bi jo lahko ogrozili in tako vdrli v krvni obtok. Blagodejni vpliv te bakterije na črevesno oblogo je verjetno njena največja vrlina, saj zmanjšuje prepustnost črevesja.
LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS- Je pomemben člen v normalni vaginalni flori. Sluznica nožnice vsebuje velike zaloge glikogena, ki z luščenjem celic prehaja v nožnico. L. Acidophilus pa glikogen razgradijo in preko procesa mlečnokislinske fermentacije tvorijo mlečno kislino. Mlečna kislina razpade na dva dela, na laktat in na vodikov proton in zaradi tega postane notranjost nožnice kisla. Kislo okolje pa deluje baktericidno in tako preprečuje okužbe. Ima tudi protiglivični učinek in sicer na vrsto Candida albicans. Ženske nujno potrebujemo ta ženskam prijazen sev!.
LACTOBACILLUS FERMENTUM- Dokazano je, da L. fermentum zmanjša resnost infekcij prebavnega trakta in zgornjih dihal. Uživanje bakterijskega seva L. fermentum v času šestih mesecev vpliva na 46 % zmanjšanje pogostosti gastrointestinalnih infekcij, 27 % zmanjšanje respiratornih infekcij in 30 % zmanjšanje vseh infekcij. Lactobacillus fermentum je naravno prisoten sev človeške mikrobiote in je dokazano varen sev. Ne povzroča vnetij in ima imunomodulatorne lastnosti. Študije omenjajo tudi povezavo med pozitivnim učinkom uživanja te bakterije in zmanjšanjem pogostosti alergij. 
LACTOBACILLUS RHAMNOSUS- V primeru akutnega gastroenteritisa seve L. rhamnosus uporabljamo za zdravljenje driske. Pomaga pri vaginalnih težavah. 
LACTOBACILLUS REUTERI- Pomaga preprečevati mnoge splošne infekcije, ki nas ogrožajo v vsakdanjem življenju.

V kolikor se boš odločila tudi sama preizkusiti Herbiotic imaš z mojo kodo WILDCHERIE pri EKO ŠKRNICL zastonj poštnino. Želim ti veliko zdravja in vsak dan je pravi trenutek za zdrav način življenja!

No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!