Na testu: Kiehl's Midnight recovery Concentrat

Olja/koncentrati za obraz kot je slavni Kiehl's Midnight recovery so lahko; ali tvoja totalno najljubša ali pa jih enostavno sovražiš. Mene je absolutno navdušil in je trenutno med mojimi top 3 lepotnimi skincare produkti EVER!


Ne mine teden, ki ne bi vključeval tega bogatega, hranljivega olja. Poleg mojega retinola in še nekaj must have lepotnih produktov sem prepričana, da se moram zahvaliti temu olju za dokaj bujno in navlaženo kožo.


Olja za obraz, da ali ne?

Uporaba olj za obraz je lahko za marsikoga s problematično kožo dokaj "strašljiva". Morda zato, ker že sama ideja o tem, da na svojo problematično/aknasto/mastno kožo naneseš še olje, deluje popolnoma nora (kar res ni). Ali pa se ti zdi sam koncept o olju kot dodatnemu koraku v večerni skincare rutini brezveze (kar tudi res ni).


Kakorkoli, tukaj sem, da ti povem, da lahko prava izbira olja/koncentrata reši marsikatero tvojo težavo. Moja je bila predvsem suha povrhnjica, utrujena, brez sijaja, pusta koža brez "življenja". V vseh letih blogganja sem preizkusila kar nekaj olj/koncentratov za obraz in med njimi so me najbolj prepričali Lancôme Advanced Génifique serum (bolj gel tekstura 9/10) in presenetljivo Nuxe Super Serum 10 (7,5/10) in Kiehl's Midnight recovery koncentrat (9/10). 


Skupno vsem trem je, da so namenjeni ANTI-AGE negi in spodbujajo obnovo kože. A med njimi po rezultatih na moji koži absolutno po rezultatih izstopa Kiehl's Midnight recovery koncentrat.Zakaj me je navdušil?

Obstaja razlog, da ta majhna modra steklenička dosledno vodi na seznamu najbolj prodajanih - celo 9 let po prvi izdaji. Napolnjen z mešanico olj-(med drugim sivke, večerne jeglice in jojobe) in prinaša resen odmerek nočne hidracije. In ko rečem hidracija, mislim totalno nahranjeno kožo, izenačen ten, mehka in prijetna povrhnjica... 

Dodan je tudi skvalen, ki je znan po svoji sposobnosti, da poveča vlago, kar vodi do bolj zdrave kože. Vsebuje tudi omega-6 maščobne kisline, ki so odlične za kožo, kar ji doda en tak "plump" efekt. Priznam, da  sem pred uporabo imela OGROMNO dvomov o uporabi eteričnih olj (izogibala sem se jih na veliko), saj sem se bala reakcije svoje kože. Uporabljam ga 3x tedensko.


Njegova uporaba je res enostavna. Naj bo zadnji korak v vaši večerni lepotni rutini lahko pa ga uporabite tudi pred uporabo vlažilne kreme, če vam to bolje ustreza. Uporabljate ga seveda ponoči (na to nakazuje že njegovo ime "midnight"), da izkoristite dejstvo, da ponoči naša koža preide v način okrevanja. Zanimivo je, da se bariera naše kože ponoči zmanjšuje, kar pomeni, da ima olje boljše možnosti, da doseže spodnje plasti in naredi res največ za našo kožo.

V opozorilo pa dodajam, da je eterična olja oziroma koncentrate/serume z eteričnimi olji potrebno uporabljati previdno in preudarno. Eteričnih olj ne uporabljam, izjema je le omenjeni koncentrat. V kolikor je tvoja koža trenutno vneta, razdražena, ali pa imaš poškodovano kožno bariero ti uporabo odsvetujem. Sama imam hormonske akne in v času težav (menstruacija) tega izdelka ne uporabljam. --Ključno je, da res spoznate svojo kožo in prepoznate kdaj in kako ji določen izdelek ustreza- Res deluje?

Kiehl's Midnight Recovery Concentrate naredi točno to, kar piše na steklenici. Je prvi in edini lepotni izdelek do sedaj, KI mi je dejansko dokazal, da je vreden vsakega centa, sploh za takšno ceno! To je edini izdelek, na katerega se vedno obrnem, ko moja koža potrebuje resno okrevanje in poživitev.

Kaj vse obljublja?
  • V samo eni noči vidno zmanjša drobne linije, izboljša teksturo kože in poveča sijaj  Ne ravno čez noč ampak  ABSOLUTNO DA
  • Pomaga zgladiti in učvrstiti kožo  ABSOLUTNO DA
  • Bistveno poveča vlažnost, s čimer pomaga obnoviti videz utrujene kože ABSOLUTNO DA
  • Nahrani kožo čez noč, ko je najbolje pripravljena za obnovo od posledic, ki so jih na njej pustili vsakodnevni agresivni dejavniki     Ne ravno čez noč ampak ABSOLUTNO DA
  • Izjemno lahka tekstura, ki se zlahka vpije v kožo     ABSOLUTNO DA
  • Kožo pusti mehko, prožno in navlaženo    ABSOLUTNO DA

Trenutno je to zame res nepogrešljiv lepotni izdelek, ki zares ugaja moji koži. 

Kiehl's je online tudi pri nas. Klik KIEHLS.SINo comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!