Detox? Ja, prosim!

OK, naj že na začetku izpostavim: DETOX OBLJUBE, KI SPOMINJAJO NA ČUDEŽ-fit postava v dveh tednih, super presnova, ogromno energije, lepša koža...vse to in še več je obljubljenega, če se naslednjih 14 dni nacejaš s čaji, se mogoče odločiš za razne praške ali pa slediš ekstremni detox dieti, ki po navadi temelji na raznih sokovih.... Tega ne podpiram! Podpiram pa zmernost pri prehrani, zdravo pamet in zdravje skozi celo leto.

Torej, če se znajdeš v situaciji, ko se počutiš slabo, imaš težave z odvečno maščobo, pomanjkanjem energije in motivacije, je definitivno treba nekaj spremeniti! In ne, to se ne dogaja samo tebi, brez skrbi (četudi se v tem idiličnem svetu instagrama zdi, da so vsi popolni). Tudi sama sem bila po norem tempu v službi in premalo vadbe, slabe hrane postavljena v situacijo, v kateri se res nisem počutila OK. Občutila sem tudi hudo pomanjkanje energije, utrujenost, napihnjenost in prebavne težave, situacije kože pa raje sploh ne omenjam. Potrebovala sem kar nekaj tednov, da sem zbrala izgubljeno motivacijo za fitnes, ponovno začela trenirati, brati knjige in hkrati uredila prehrano (to je bilo najtežje). December sem enostavno uporabila za izgovor za basanje z vso nezdravo hrano, ki je čez celo leto res nikoli ne jem, no v res zmernih količinah- rezultat pa je opisan zgoraj. Da ne bo kdo razumel narobe, ni mi žal, da sem se pregrešila, čisto normalno je, da se vsi kdaj "pocrkljamo", a naj bo to res v mejah normale. Ena velika motivacija in brca v "rit" pri urejanju prehrane mi je bil tudi (klik) Green Dtox dodatek, saj sem res občutila nujo po vitaminih in ravnovesju v črevesju. Obvezno sem dodala tudi še probiotik (klik) Unibiotic Saccharomyces Boulardii, za dodatno podporo. Green Dtox ni detox le za teden ali dva, saj vsebuje veliko več pomembnih hranil, da bi kar pozabili na njega po nekaj tednih uporabe, prav tako ga lahko uporabljaš kadarkoli čez celo leto.  Je mešanica klorele, špiruline, ječmenove in pšenične trave, ki nase veže strupe in čisti črevesje. V takšni kombinaciji ima poleg namena razstrupljanja tudi pomembno hranilno vrednost (klorela in špirulina vsebujeta pomembne snovi za podporo imunskemu sistemu, ječmenova in pšenična trava pa veliko folne kisline, vitamina C in B, cinka, železa in kroma). 

-Probiotiki, vir zdravja!-

Kar 70 – 80 % imunskega sistema se nahaja prav v črevesju. Lahko bi rekli, da smo zdravi toliko, kolikor je zdravo naše črevesje. Zelo hitro pa se zgodi, da se črevesna flora popolnoma poruši. Nepravilna prehrana, premalo zaužitih tekočin, premalo aktivnosti, uživanje antibiotikov... vse to vodi v oslabljen imunski sistem, slabo prebavo, zaprtost, napihnjenost, slabo počutje ter padec motivacije in energije. Probiotiki so res prva in obvezna izbira pri urejanju zdravja. Unibiotic Saccharomyces Boulardii ureja ravnovesje dobrih/slabih kultur v črevesju, ureja prebavo, pomaga pri napihnjenosti in predstavlja pomembno pomoč pri Kandidi. Ker sem bila že prej redna uporabnica Herbiotic ( za prebavo+urogenitalne težave ,objavo najdeš tukaj: HERBIOTIC), sem se tokrat odločila za Unibiotic in res sem noro vesela za tako odlične izdelke. Ne predstavljam si več življenja brez probiotikov! Probiotiki torej tvorijo koristne bakterije, ki preprečujejo širjenje slabih bakterij in vzdržujejo zdravo črevesno floro in s tem zdrav imunski sistem.
Koda za free poštnino pri (klik) Eko Škrnicl je še vedno : WILDCHERIE

-Detox?-
Detox v smislu urejanju prehrane in zdravljenju telesa ni noben nateg. Detox telesa lahko naredite kadarkoli čez leto, in ne samo januarja, ko nas vsi mediji bombandirajo s sto in enim izdelkom, a prav noben vam ne bo pomagal, če zadevi ne boste pristopili celostno, z zavedanjem če boste samo kupovali in kupovali dodatke, vaš življenjski slog pa bo ostal isti, NE boste nič spremenili. Vrteli se boste v začaranem krogu. Detox življenjskega sloga pa je prava izbira. Le pogumno!


xoxo
K.

No comments

Negativity free! Thank you dolls for all your lovely comments!